Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

OHJAUSPALVELUT YKSITYISHENKILÖILLE

 

Pohditko esimerkiksi seuraavia asioita:

 

* Haluaisin lähteä opiskelemaan, mutta en ole varma, mikä ala minulle sopisi. 

 

* Olen työelämässä ja haluaisin vaihtaa alaa tai työpaikkaa.

 

* Olen jäämässä eläkkeellä. Eläkkeelle jäämiseen liittyvät kysymykset askarruttavat minua. Voisin ehkä jatkaa työelämässä.

 

* Sairastumisen/allergian vuoksi joudun vaihtamaan työpaikkaa

 

Jos edellä mainitut asiat askarruttavat sinua, autamme sinua uravalinnoissasi, ammatillisiin jatkosuunnitelmiin sekä työhön ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Tarvittaessa voimme käyttää soveltuvuustestejä, terveydentilan tutkimuksia sekä työ-ja koulutuskokeiluja. Näiden avulla pyrimme löytään sinulle ja sinun elämäntilanteeseesi sopivan ratkaisun. 

 

Ohjaus voi tapahtua yksilö- tai ryhmänohjauksena. 

 

YKSILÖOHJAUS

Yksilöohjaus järjestetään tilanteesta riippuen joko asiakkaan työpaikalla tai ohjaajan työtilassa.

 

 RYHMÄNOHJAUS

Ryhmänohjaus tapahtuu noin 3-6 hengen ryhmissä. Ryhmä voi muodostua esimerkiksi samalla alalla tai samankaltaisissa tehtävissä (esimiehet)työskentelevistä tai samasta koulutusalasta kiinnostuneista. 

 

 

 Koutsaus

 

 

"Koutsi" on henkilö, joka tukee ja auttaa asiakasta saavutamaan henkilökohtaisia ja ammatillisia tavoitteita. Tavoitteena on auttaa asiakasta laajentamaan näkökulmia, tunnistamaan omia voimavaroja ja ottamaan näitä käyttöönsä. Asiakas tulee tietoisemmaksi ajattelutavoistaan ja niiden vaikutuksesta omaan työhönsä. Koutsi voi tulla mukaan esim. esimies-alaissuhdekeskusteluihin tai kahden työntekijän välisiin keskusteluihin. Koutsaus ei ole työnohjausta eikä psykoterapiaa, vaikka rajapinta onkin hyvin lähellä. "Koutsi" on myös puolueeton eikä hänen tehtävänsä ole toimia vaikeissa kiusa-tai riitatilanteissa. Toiminta on tavoitteellista ja ratkaisukeskeistä. Koutsaus toisin kuin työnohjaus voi olla myös kertaluontoista.